Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

www.tvxs.gr: Διαμαρτυρία για την κακοποιημένη γυναίκα έξω από το ΚΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις έξω από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα που πρόσφατα κακοποιήθηκε βάναυσα από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος της απέκοψε τα τέσσερα άκρα. Δείτε τι λέει η Σίσσυ Βωβού, από το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας.

Η κακοποιημένη γυναίκα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ, σε κρίσιμη κατάσταση. Οι διαδηλώτριες επικοινώνησαν με τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ορίσουν πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της σε περίπου δύο μέρες.

Οι διαδηλώτριες αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η βία κατά των γυναικών ασκείται στον ιδιωτικό χώρο, στην εργασία, στο δρόμο, την ημέρα ή τη νύχτα, σε όλες τις ηλικίες, είναι γενικευμένη και δεν αποτελεί προσωπικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό και κοινωνικό. Πολλές γυναίκες ζουν σε μία εμπόλεμη κατάσταση που βιώνουν ακρωτηριασμούς, βιασμούς, συστηματική άσκηση σωματικής βίας, εξευτελισμούς και δολοφονίες. Αυτός ο πόλεμος κατά των γυναικών πρέπει να σταματήσει. Απαιτείται κινητοποίηση αλληλεγγύης εκ μέρους του γυναικείου κινήματος όσο και κάθε γενικότερου κινήματος που θέλει να θεωρείται προοδευτικό».


ΒΙΝΤΕΟ στο:
http://www.tvxs.gr/v9728