Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Συλλογή υπογραφών

25 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Πρωτοβουλία γυναικείων οργανώσεων/συλλογικοτήτων για τις 25 Νοέμβρη



• Επειδή όλες οι διακηρύξεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που γίνονται στις 25 κάθε Νοέμβρη ξεχνιούνται από την πολιτεία και τους θεσμικούς φορείς από την επόμενη μέρα,

• Επειδή η πραγματικότητα σε συμβουλευτικά κέντρα και δομές στήριξης στην Ελλάδα ήταν μέχρι πέρσι πολύ κατώτερη απ’ ότι χρειάζεται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την εξυπηρέτηση των αναγκών που παρουσιάζονται στη χώρα,

• Επειδή φέτος αντί να δούμε αύξηση των δομών στήριξης, αντιμετωπίζουμε το αντίθετο φαινόμενο, αφού έκλεισε ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Αθηναίων και ο ξενώνας του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (το οποίο όμως εξακολουθεί να λειτουργεί με εθελόντριες την τηλεφωνική γραμμή SOS) και έκλεισε τον ξενώνα της η Κλίμακα. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη η δομή στήριξης του ΕΚΚΑ υπολειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 και κατέβασε ρολά μια ακόμα εθελοντική οργάνωση αρωγής.



Για όλους τους παραπάνω λόγους ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας προσυπογράφοντας την παρούσα διαμαρτυρία.



Υπογραμμίζουμε ότι στις σημερινές συνθήκες όπου αυξάνεται η ανασφάλεια και η φτώχεια, που πλήττουν πρωτίστως τις γυναίκες, αυξάνεται παράλληλα και η βία κατά των γυναικών, που δυστυχώς παίρνει έως και ακραίες μορφές. Ζητούμε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, όλες και όλους τις/τους Δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας να εκδηλώσουν το απαραίτητο ενδιαφέρον και να υποστηρίξουν με την αντίστοιχη χρηματοδότηση τη λειτουργία ξενώνων και συμβουλευτικών κέντρων σε κάθε δήμο και περιφέρεια, προσλαμβάνοντας με καθεστώς πλήρους και σταθερής απασχόλησης καταρτισμένο και επαρκές προσωπικό.

Τη συλλογή των υπογραφών συντονίζει η «Πρωτοβουλία για τις 25 Νοέμβρη» (την οποία στηρίζουν 14 ομάδες/οργανώσεις) και οι υπογραφές θα κατατεθούν σε θεσμικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επικοινωνία: Ερεσού 12, Αθήνα. Στέλνουμε υπογραφές με όνομα, πόλη, ιδιότητα, επικοινωνία, στο κατωτέρω e-mail.



Την Φεμινιστική Πρωτοβουλία στηρίζουν:

Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας, Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (Ελληνικό Δίκτυο), Ομάδα Γυναικών ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Ομάδα Γυναικών Κόκκινο, Ομάδα Φύλου Νεολαίας ΣΥΝ, Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων, Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ, Ομάδα Γυναικών Διεθνούς Αμνηστίας.

 
Εφόσον συμφωνείτε παρακαλούμε συνυπογράψτε στέλνοντας ονοματεπώνυμο, πόλη, ιδιότητα στο againstviolencewomen@gmail.com και προαιρετικά στοιχεία επικοινωνίας.